Aankomst nieuwe studenten Diakonos

Gelukkig konden ondanks corona er toch weer 18 nieuwe studenten in het schooljaar 2020-2021 met de studie starten. Een grote groep arme studenten kon met behulp van het beschikbare reisfonds van Pikulan (en andere sponsoren) de tocht naar Purwokerto maken.

Van Nias, Noord Sumatra, werd de reis met het vliegtuig gemaakt en vanaf de kleine Sunda-eilanden, zoals Sumba en Kupang (Timor) werd gebruik gemaakt van de boot, trein en bus.

     

De nieuwe studenten hebben op de campus eerst 2 weken in quarantaine moeten zitten.

Corona heeft voor het studeren een grote impact. Studeren op afstand is nog steeds de norm. Iedereen probeert zo goed als mogelijk een invulling aan het dagelijkse leven te geven. De normale dagelijkse en weekendactiviteiten zijn nog steeds niet mogelijk.

Hopelijk kunnen de coronamaatregelen vanaf begin 2021 weer versoepeld worden. Dan kunnen vanaf januari 2021 de stageperiodes op scholen en kerkgemeenschappen weer normaal plaatsvinden.

Los van alle extra negatieve effecten van de corona-crisis blijft hulp aan deze Christelijke hogeschool van groot belang. Hulp vanuit Nederland blijft voor het voortbestaan van STT Diakonos, als theologische hogeschool, nog steeds onontbeerlijk.