Indonesisch huis

Projecten in Indonesië

We ondersteunen diverse projecten in Indonesië.

kringloopwinkel surhuisterveen

Kringloopwinkel Pikulan

U vindt de Kringloopwinkel aan de Dellen 20 in Surhuisterveen

rijst oogsten

Steun een project

Pikulan geeft presentaties op scholen, in kerken en buurthuizen ter ondersteuning van projecten.

Informatie over Stichting Pikulan

Werkwijze

Stichting Pikulan werkt vanuit een christelijke grondslag samen met partnerprojecten in Indonesië. We richten we ons op de allerarmste medemens in Indonesië in alle lagen van de bevolking, ongeacht religie of herkomst.

Elk project wordt ondersteund met persoonlijke begeleiding van één van onze Nederlandse promotors.  De Indonesische projectleiding draagt zorg voor de uitvoering samen met vrijwilligers uit de lokale projecten.

We bieden hulp op basis van 3 pijlers:

  • Gezondheid
  • Educatie
  • Economische vooruitgang

De kleinschalige projecten worden eens per 2 jaar bezocht. We bekijken dan de resultaten van de inspanningen ter plaatse en maken afspraken voor de komende jaren. De kosten van de reis worden door de deelnemers zelf betaald. Wij onderscheiden ons doordat alle medewerkers geheel vrijwillig meewerken en geen salaris ontvangen. Bovendien zijn de adoptiekosten per kind maximaal € 20 per maand.

Bestuur Stichting Pikulan

Voorzitter

sander smids

Sander Smids

Secretariaat

Foto ND

Nynke Dijkstra

Penningmeester

penningmeester pikulan

Hielkje Folkerts

Bestuurslid

bestuurslid pikulan

Hinke de Vries

Bestuurslid

siebe vlasma

Siebe Vlasma

Adviseur

voorzitter pikulan

Bouke Baron

Financiering

Onze kringloopwinkel in Surhuisterveen draagt in grote mate bij aan de benodigde inkomsten om de projecten te steunen. We hebben de kringloopwinkel ondergebracht in een aparte stichting.

Dagelijks zetten ruim 70 vrijwilligers zich met veel enthousiasme in om de winkel tot een succes te maken. Vervolgens komt de gehele netto opbrengst ten goede aan de projecten in Indonesië.

Daarnaast ontvangen wij ook giften en donaties uit diverse bronnen zoals bijvoorbeeld vrienden van Pikulan, kerken en verenigingen.

Verantwoording