Nieuwsbrief mei 2017

Van de voorzitter...

Zoals u van Pikulan gewend bent, ontvangt u in mei van elk jaar een nieuwsbrief, waarin we proberen de activiteiten aan u door te geven. Er is al weer van alles gebeurd. Er is in Tanjung Priok een compleet nieuw bestuur gekomen. De voorbereiding was in september en is nu gerealiseerd. Een samenwerking tussen kerk, school en maatschappij en daarin is ook het oude bestuur van Ida Erlany aangesloten. Op deze manier hopen we nog meer kinderen te kunnen helpen om met een kleine toelage van Pikulan naar school te kunnen (blijven) gaan.

De financiële adoptie van kinderen blijft gewoon zoals het was en wordt geregeld door Ida, maar door het breder te maken zijn er ook meer mensen betrokken vanuit de samenleving. Zo werkt er ook een broeder Paulus mee. We hebben hem tijdens de reis ontmoet en een gesprek met hem gehad. Wij waren diep onder de indruk van wat hij in zijn eentje daar betekent voor de armsten in het haven gebied Tanjung Priok. Een bijzonder woord van dank komt toe aan Ismi die voor ons daar de zaken heeft behartigd en de samenwerking tot stand heeft gebracht.

Verder onder andere in deze nieuwsbrief:

  • Sponsorreis voor Tanjung Priok
  • Daken slaapzalen Diakonos inmiddels waterdicht
  • Nieuwe promotors stellen zich voor