Reizen met Pikulan

Bezoek onze projecten in Indonesië!

Reisverslag 2016

".......In Krayo verlaten we de trein en terwijl we op de bus wachten, valt het oog van Christa op een wel erg oude, armoedige en somber kijkende man. Ze graait in haar tas en op de tast vindt ze een zakje met eten en geeft dat aan hem. Met hem kijken ook wij wat het is en het blijkt een zakje borrelnootjes te zijn. De man opent zijn mond voor een stamelend dank en meteen valt op dat hij maar twee tanden heeft, naast elkaar. We blijven zitten met de vraag hoe hij de nootjes moet verorberen. Maar hij is er blij mee, en daar gaat het om. De bus brengt ons in een uur naar het hotel door een streek die armoediger overkomt dan wat we tot nu toe hebben gezien. We zullen hier drie dagen verblijven en het programma gaat al meteen van start.

Hier loopt het project Mardikenya, financiële steun geven aan een huishoudschool om leerlingen uit armere gezinnen een goede startpositie in het leven te geven. Daarnaast is er een adoptieprogramma en een project voor steun aan een predikantenopleiding.

In het kerkgebouw van de Gereja Kristi Indonesia vangt een groep mensen ons hartelijk op. Bij het welkom wordt veel gezongen en zijn er goede woorden over en weer....."

trein kroya indonesie

Wilt u meer ontdekken over de reizen van Pikulan?

Lees dan het complete reisverslag!

"We reizen met zijn allen in een bus door Indonesië. We bevinden ons midden in het leven van alledag. Het is zeer bijzonder om de mensen die zo hard werken in de projecten persoonlijk te ontmoeten."

- Bouke Baron, voorzitter Stichting Pikulan.

Voorbereiding van de reis

Onze tweejaarlijkse Pikulan reis vindt opnieuw plaats in september 2018. Voordat u met ons op reis gaat, zorgen we dat u goed voorbereid bent.

U reist met een groep van zo'n 20 personen ongeveer 4 weken door Indonesië. We stellen voor u het reisprogramma samen en nodigen u tijdig uit om gezamenlijk de reis en belangrijke informatie door te nemen.

Voor meer informatie raden we u aan telefonisch contact met ons op te nemen.