Reizen met Pikulan

Bezoek onze projecten in Indonesië!

Reisverslag 2018

".......Met de trein van Bandung naar Kroya.
Wij weten nu waarom, was het niet Multatuli ?, Indonesië noemde “een gordel van smaragd”. Prachtige vergezichten over rijstvelden, blauwwazige bergen, diepliggende rivieren en altijd maar weer het groen van bossen en velden. Onvergetelijk.

Na een kort oponthoud in Hotel Java Heritage spoeden wij ons op uitnodiging van Martha, die de activiteiten hier in Purwokerto leidt naar de maaltijd in een van de bijgebouwen van de kerk van waaruit het werk gedaan wordt. Wij worden daar welkom geheten door pastor Stephanus Liem en onze voorzitter Bouke Baron dankt in treffende bewoordingen voor de ontvangst en memoreert de al jarenlang bestaande goede relaties. Onder veel zang en luide muziek genieten wij van een heerlijke maaltijd en zijn de mensen die het klaargemaakt hebben , naast onze Vader in de hemel, die ons ook deze dag weer bewaarde, uiterst dankbaar

In groot vertrouwen op God starten een paar mensen de opleiding STT Diakonos Banyumas voor jonge mensen die als diakonaal/pastoraal werker in het koninkrijk van God wilden dienen. Begonnen met 10 studenten telt de opleiding nu 70 studenten. Zij komen uit heel Indonesië, van Sumatra tot Papua Guinea.

Ze wonen intern, na hun opleiding keren ze terug naar hun kampong. Opleidingsduur 4 tot 6 jaar, afhankelijk van beginniveau. Voor ons allen een inspirerende ontmoeting......"

trein kroya indonesie

Wilt u meer ontdekken over de reizen van Pikulan?

Lees dan het complete reisverslag!

"We reizen met zijn allen in een bus door Indonesië. We bevinden ons midden in het leven van alledag. Het is zeer bijzonder om de mensen die zo hard werken in de projecten persoonlijk te ontmoeten."

- Bouke Baron, voorzitter Stichting Pikulan.

Voorbereiding van de reis

Onze tweejaarlijkse Pikulan reis zou opnieuw plaatsvinden in september 2020. Vanwege te weinig belangstelling gaat deze reis niet door.

Voordat u met ons op reis gaat, zorgen we dat u goed voorbereid bent.

U reist met een groep van zo'n 20 personen ongeveer 4 weken door Indonesië. We stellen voor u het reisprogramma samen en nodigen u tijdig uit om gezamenlijk de reis en belangrijke informatie door te nemen.

Voor meer informatie raden we u aan telefonisch contact met ons op te nemen.