Nieuws

Opening nieuwe keuken en eetzaal STT Diakonos

11 apr 2021

Afgelopen vrijdag 19 maart 2021 is de nieuwe keuken en eetzaal van STT Diakonos (theologische hogeschool in Purwokerto, Banyumas op Java) officieel geopend. Ook is op 19 maart 2021 een herinneringsbord onthuld voor de constructie van het eveneens door Pikulan gesponsorde talud (zie foto’s beneden). Om de verbondenheid met Pikulan weer te geven is gekozen…

Lees verder

Paasgroet schoolgeldprojecten Java

08 apr 2021

Een Paasgroet van schoolgeldprojecten. Sinds 2016 ondersteunt Pikulan een aantal scholen op Java, waar de ouders van kinderen niet in staat zijn om het gehele schoolgeld te betalen. Deze scholen bevinden zich grotendeels op midden Java, in de omgeving van de plaatsen Wonogiri, Klaten , Ambarawa en Semarang. Ook is er een school in Cilincing,…

Lees verder

Paasgroet uit Baturetno en Banyumas

03 apr 2021

Hieronder ziet u eerst enkele foto’s vanuit het project Talang Kasih, Banyumas.   Daarna is een video geplaatst met een paasgroet van zuster Genoveva vanuit het project Baturetno, de kliniek Pratama Pancasila.   Daarna nog enkele foto’s vanuit het eerstgenoemde project. Prettige Paasdagen.

Lees verder

Dankbaarheid ouders Batu voor corona-hulp

21 mrt 2021

Via de promotors Elzerd en Griet Zijlstra hebben wij onderstaande video-boodschap van de ouders uit ons project in Batu op Java ontvangen. De ouders geven door middel van deze video-boodschap hun dankbaarheid aan voor de vanuit Pikulan ontvangen corona-noodhulp.

Lees verder

Paasgroet uit Batu

08 mrt 2021

Een paasgroet vanuit ons project in Batu, Malang. Promotors Batu, Elzerd en Grietje Zijlstra

Lees verder

Nieuwbouw afgebrande woning Sulawesi

03 mrt 2021

Met hulp van de kerk uit Haarlem wordt het afgebrande huis op Sulawesi inmiddels weer opnieuw opgebouwd. Zie onderstaande foto’s en video.

Lees verder

Engelstalige nieuwsbrief november 2020 beschikbaar

28 dec 2020

De Engelstalige versie van de nieuwsbrief van november 2020 is weer beschikbaar. English newsletter November 2020

Lees verder

Kerst- en Nieuwjaarswensen uit Indonesië

23 dec 2020

Kerst- en nieuwjaarswensen uit Indonesië.

Lees verder

Gezongen dankgroet uit Batu

15 dec 2020

Het bestuur van het project TBD in Batu zingt u toe “Nimmer zal God ons verlaten”. Een gezongen video-boodschap met een compilatie van foto’s.

Lees verder

Corona-hulp projecten

15 dec 2020

Corona-hulp verstrekt in de maand november, in en rondom de projecten van Pikulan in Indonesië. Enkele foto’s en video’s van een aantal projecten. Foto’s van project lepradorp Batulelling, Tanah Toraja, Sulawesi: Project Tanjung Priok, Jakarta (video) Project TBD, Batu: Project Talang Kasih Banyumas, Purwokerto

Lees verder

Agenda

Informatiemiddag verschoven naar 17 oktober 2020

Vanwege alle maatregelen met betrekking tot het corona-virus kan de informatiemiddag van Pikulan op zaterdag 18 april 2020 niet doorgaan. De informatiemiddag wordt doorgeschoven naar zaterdag 17 oktober 2020. Nadere berichtgeving zal via deze site worden gepubliceerd. Het bestuur.

Lees verder

Presentatie jeugdclub Oudwoude-Westergeest

Op zondagavond 5 november hebben Harry Folkerts en Sjouke van der Meulen een presentatie gegeven voor de jeugdclub van de Protestantse gemeente van Oudwoude-Westergeest. Een kleine 30 jongelui hebben via fotomateriaal een indruk kunnen krijgen van het werk van Pikulan in Indonesië. En in het bijzonder van het project Baturetno wat dit jaar door de…

Lees verder

Zondagavond met de jeugdclub van PKN Oudwoude-Westergeest

Op zondag 5 november ’s avonds vanaf 19:00 uur zal Harry Folkerts een speciale vervolg-presentatie geven aan de jeugdclub van de protestantse gemeente Oudwoude-Westergeest. De presentatie gaat over het project “Pratama Inap Pancasila” in Baturetno, Indonesië. Harry is de promotor van dit project op het eiland Java.  

Lees verder
kerk indonesie

Presentatie startzondag PKN Oudwoude-Westergeest

Op zondag 24 september 2017 zal Pikulan een presentatie verzorgen tijdens de startzondag van de Protestantse gemeente van Oudwoude-Westergeest. Aanvang van de dienst is om 9.30 uur.

Lees verder
pikulan

Presentatie VGKN kerk Harkema

Op dinsdag 19 september  2017 geeft Pikulan ’s middags een presentatie in de VGKN kerk in Harkema. Aanvang is om 14.00 uur. Het is een bijeenkomst die bedoeld is voor ouderen en alleenstaanden.

Lees verder