Vervolgverslag Pikulanreis 2023

Zaterdag 21 januari 2023

Vandaag van Magelang naar Ambarawa. Hier een bezoek aan een school die onderdeel is van schoolgeldproject. De schoolgeldprojecten vallen onder direct beheer van Ismi.

"Ambarawa, wat zitten we op een prachtige locatie. Rondom Palmen, teakbomen, de bergen en de zon die zijn pad vervolgd. De zachte regen die is gevallen maakt het tot een poëtisch geheel."

Ook op de school weer een groots onthaal. We worden verrast door een prachtige show. En hoe mooi, er wordt een prachtig lied gezongen. "Getiteld: De zon komt op, maar dan de Engelse versie"

Hierna reizen we door naar Semarang, waar de blindenschool wordt bezocht, die ook door Pikulan wordt gesteund.

"Wat doen deze mensen goed werk. De kinderen worden allemaal begeleidt wanneer ze zich verplaatsen. Twee piepkleine meisjes spelen op een keyboard. Ze zijn zichtbaar gespannen. Daarna een optreden van de kinderen van de basisschool. Een geweldig zangeresje die je tijdens haar optreden ziet veranderen van knop naar bloem. Mooi om te horen, maar nu ook heel bewust om te ZIEN."

"Tijdens deze reis wordt onze 'gebedenpot' steeds voller. Hebben wij het druk? Ja, maar wat een voorrechten hebben wij boven zoveel anderen"

Na deze schoolbezoeken door naar het hotel in Semarang. Waarna er een bespreking volgt met mevr. Darmayanti en het projectbestuur.

Optreden Ambarawa
Optreden Ambarawa
Blindenschool Semarang
Blindenschool Semarang
Bestuursgesprek Semarang
Bestuursgesprek Semarang
Nieuw bestuur Semarang
Nieuw bestuur Semarang

Zondag 22 januari 2023

Op deze eerste zondag in Indonesië bezoekt de groep een kerkdienst in Semarang. Dit is de kerk waar 2 van de nieuwe bestuursleden lid van zijn.

Er is nu in Semarang een verjongend bestuur aangetreden en dr. Darmayanti gaat vanaf nu een meer adviserende rol krijgen.

"Het nieuwe bestuur is enthousiast en wil graag aan de slag. Onze reis hier naar toe is van groot belang geweest. Er zijn verschillende adressen uitgewisseld."

Hierna brengt Siebe nog een solozang ten gehore, waarna wij spontaan met zijn allen 'Lichtstad met uw Paarlen poorten' hebben gezongen.

 

Solozang Siebe in kerk Semarang
Solozang Siebe in kerk Semarang
Bestuursgesprek in Solo
Bestuursgesprek in Solo

Maandag 23 januari 2023

Bezoek aan school Triwindu in Solo.

Hierna splitst de groep zich op. De ene helft gaat door naar Madiun en Batu.

De andere helft gaat met Ismi naar project in Baturetno en blijft hier overnachten.