Volg de deelnemers Pikulanreis 2023

Maandag 16 januari 2023

De deelnemers aan de reis, Kees en Annelies, Elzerd en Griet, Siebe en Feikje en Harry en Hielkje, vertrekken gezamenlijk vanuit Dokkum naar Schiphol.

Aan het begin van de avond vertrekken ze met Turkish Airlines naar Istanbul. Met een overstaptijd van een kleine 3 uren vliegen ze daarna met een volgende vlucht van Turkish Airlines naar Jakarta.

Dinsdag 17 januari 2023

Ismi haalt de groep aan het einde van de middag van het vliegveld Sukarno Hatta en brengt ze naar het hotel voor de overnachting in Jakarta.

Woensdag 18 januari 2023

Na het ontbijt volgt een kennismaking met het projectbestuur in Jakarta. 's middags volgen dan bezoeken aan Warakas en daarna de school van Ibu Wisnu. Aan het einde van de middag is er een bijeenkomst gepland om diverse zaken te bespreken.

Donderdag 19 januari 2023

Na het ontbijt moet de groep al weer vroeg vertrekken voor de reis naar Purwokerto op midden Java. Een reis van 350 km, die ongeveer 8 uur tijd gaat kosten.

Aan het einde van de middag ontvangst door Martha, projectmanager van Talang Kasih Banyumas. Na inchecken staat dan al weer een nieuwe bijeenkomst gepland.

Ontvangst in Purwokerto
Ontvangst in Purwokerto
Christelijke lagere school Bina Harapan
Christelijke lagere school Bina Harapan
Adoptiekinderen Klampok
Adoptiekinderen Klampok
Pikulangroep 2023
Pikulangroep 2023

Vrijdag 20 januari 2023

Tijd om uit te rusten zit er eerst nog niet in. Na het ontbijt op bezoek bij de Christelijke lager school Bina Harapan. Hier komen ook de adoptiekinderen van de Christelijke lagere school Klampok de Pikulangroep bezoeken.

"Smelt smelt, al die kindertjes die ons opwachten. We voelen ons als een koningspaar. Talloze fotografen staan klaar om hun plaatje te schieten. Verschillende voorstellingen worden gegeven. Het is ronduit genieten"

Hierna brengt de groep een bezoek aan de Theologische hogeschool STT Diakonos. De met hulp van Pikulan gebouwde keuken en eetzaal kan nu met eigen ogen door de groep worden bekeken.

"Diakonos. De ene helft doet het bestuursgesprek. De andere helft gaat het terrein verkennen. Er zijn nieuwe gebouwen bij gekomen. En ze zijn er echt blij mee. Wat krijgen we goede indrukken van alle projecten. Dankbaar dat we dit mogen meemaken"

 

Groepsfoto Diakonos
Groepsfoto Diakonos
Nieuwe keuken interieur
Nieuwe keuken interieur
Studenten Diakonos
Studenten Diakonos
Bezoek Diakonos
Bezoek Diakonos

Hierna reist de groep snel door naar Magelang. (144 km vanaf Purwokerto en een reis van 4 uur) Deze plaats is bekend om de schitterende Borobudur tempel, het grootste Boeddhistische monument van de wereld.

"Magelang. Hier worden we welkom geheten door Chris en Ati. We sponsoren hier als Pikulan studenten van de Theologische school (uit de opbrengsten van de kringloopwinkel). Ook zijn hier adoptiekinderen. Bij verschillende van ons biggelen de tranen over onze wangen. Wat een mooi welkomstlied. Als cadeau krijgen  we een mooi shirt met tekst. Na alle activiteiten gaan Ibu Ati en haar man Chris met ons naar het hotel, waar weer heerlijk eten wordt geserveerd. Dan naar onze kamer en nog even genieten op ons terrasje"

 

Studenten Magelang
Studenten Magelang
Kinderen Magelang
Kinderen Magelang