Nieuwsbrief november 2017

rijstvelden

Vanuit het bestuur...

Met deze nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte van wat er zoal rond Pikulan gebeurt en hoe het in Indonesië gaat. U leest van alles over de projecten en ook treft u een verslag aan van Wytze en Joan van der Land over hun camperreis die eind oktober eindigde in Indonesië. Op de jaarlijkse avond van alle medewerkers van Pikulan (incl. Kringloopwinkel) op 4 november jl. , heeft Wytze ons foto’s laten zien en verteld over hun reis. De laatste 4 weken zijn ze in Indonesië geweest, o.a. in Tanjung Priok Jakarta, ons gezamenlijke project in Jakarta voor ondersteuning van schoolgeld ( wat bedoeld is als een pilot). We zijn benieuwd om te horen hoe een en ander nu functioneert en hoe we de samenwerking verder gaan uitwerken met de stichting van Wytze ( Kasihi) en Pikulan.

De financiële adoptie van kinderen blijft gewoon zoals het was en wordt geregeld door Ida, maar door het breder te maken zijn er ook meer mensen betrokken vanuit de samenleving. Zo werkt er ook een broeder Paulus mee. We hebben hem tijdens de reis ontmoet en een gesprek met hem gehad. Wij waren diep onder de indruk van wat hij in zijn eentje daar betekent voor de armsten in het haven gebied Tanjung Priok. Een bijzonder woord van dank komt toe aan Ismi die voor ons daar de zaken heeft behartigd en de samenwerking tot stand heeft gebracht.

Verder onder andere in deze nieuwsbrief:

  • Samenwerken met Namasté /Kolewa
  • Camperreis ten einde
  • Pikulanreis 2018