Nieuwsbrief november 2016

palm

Van de voorzitter...

Het is een goede gewoonte om onze vrienden, sponsors, adoptieouders en alle belangstellenden twee maal per jaar op de hoogte te houden van het reilen en zeilen van Pikulan.

Het wordt wel steeds lastiger om ‘nieuws’ door te geven want via sociaal media vliegt alles al rond over de hele wereld. Toch komen we nog graag even terug op onze reis van het afgelopen jaar, daarover valt veel te vertellen.

Van 9 september tot en met 7 oktober jl. waren er 18 personen in Indonesië. We hebben in 4 weken alle projecten van Pikulan bezocht.

Het bestuur (2 leden) en ook de belangstellende medereizigers konden met eigen ogen zien waar het Pikulan om te doen is: zoveel mogelijk kinderen helpen, de armen ondersteunen en proberen hen een kans te geven in een zeer ingewikkelde samenleving.

Over de reis zelf geef ik hieronder een samenvatting en enkele conclusies weer. Als u  interesse heeft voor het hele verhaal leest u dan vooral de website van Pikulan. Daar heeft Theo Loonstra een heel mooi  verslag geschreven inclusief foto’s van dag tot dag  www.pikulan.nl Indonesië reis 2016. Wilt u het reisverslag graag op papier ontvangen, neem dan contact op met het secretariaat.

Het viel ons na twee jaar op dat het land zichtbaar vooruit gaat. Zo is Jakarta (een stad van 20 miljoen inwoners) een stuk schoner geworden. Rivieren en afvoeren zijn veel schoner, langs de wegen ligt veel minder afval, onder de viaducten wonen minder mensen, het verkeer is nog drukker geworden dan twee jaar geleden, er rijden veel minder oude auto’s, maar  o 0ntzettend veel scooters en ook hier loopt het merendeel met een mobieltje; dat geldt zeker voor de jongeren.

 

Verder onder andere in deze nieuwsbrief:

  • Project Mardikenya wordt Project Talang Kasih Banyumas
  • Uniek reisje voor de kinderen van een weeshuis
  • Succes verhaal kind van Kollumerzwaag