Nieuwsbrief mei 2015

Kringloop Pikulan

Van de voorzitter...

Wat was 2014 een bijzonder jaar voor Stichting Pikulan. We hebben het 30 jaar bestaan van Pikulan op een geweldige manier, op 22 november, met elkaar gevierd. Voor ieder die daarbij is geweest was het een zeer bijzondere en geslaagde avond. Hulde aan de commissie.

Ook 2015 wordt een bijzonder jaar. Onze kringloopwinkel krijgt deze maand een nieuw onderkomen. We hebben 13 jaar aan de  Vierhuisterweg onze kringloopwinkel gehad.  Wat eerst met een unit begon was uitgegroeid tot een winkel van 800 m2, en is nu alweer te klein. Het pand op de Dellen 20 stond bij veel vrijwilligers al lang op het verlanglijstje. Er was mij al vaak gevraagd “Kunnen we daar niet naar toe?” Dit was tot  vorig jaar echt geen optie.

In augustus 2014 kwam daar echter verandering in toen er de mogelijkheid kwam voor een langer huur contract. We hebben diverse  gesprekken gevoerd, wat uiteindelijk resulteerde tot overeenstemming in januari 2015.  Het pand werd gehuurd per 1 april 2015. We mochten al wel eerder beginnen om de winkel voor te bereiden en geschikt te maken  voor ons doel.

Vanaf 1 maart is er door heel veel medewerkers hard gewerkt aan de nieuwe winkel en met een enthousiasme waar je stil van wordt. Als alles gaat zo het nu gepland is, kunnen we rond 15 mei de winkel klaar hebben en de goederen overgebracht.

Over de officiële opening op 4 juni leest u meer in deze nieuwsbrief.

 

 

Verder onder andere in deze nieuwsbrief:

  • Hulp aan overstroming arme gezinnen in Semarang
  • Aardappelzoekactie 2014
  • Ik wil dokter worden en ook voor Pikulan