Grote lichting nieuwe Christelijke studenten STT Diakonos

In augustus 2023 zijn er een groot aantal nieuwe studenten met hun studie aan de Theologische Hogeschool STT Diakonos in Banyumas begonnen.

Veel van deze studenten komen uit de armere (Christelijke) regio's van Indonesië. Ze zijn o.a. afkomstig van Nias (Noord Sumatra), Sulawesi, Irian Jaya en van diverse eilanden behorende tot de  Kleine Sunda-eilanden (NTT genoemd in Indonesië). Tot de kleine Sunda eilanden behoren o.a. Sumba, Flores, Timor en Alor.

Maar er komen ook nog steeds studenten uit de omliggende regio van midden Java. Een tiental van deze studenten is deeltijdstudent en zij wonen dan ook niet op de campus.

De deeltijdstudenten moeten dus voor hun studie regelmatig op en neer reizen van hun woonplaats naar het universiteits- en campusterrein van STT Diakonos.

Nieuwe lichting studenten voor studiejaar 2023-2024

Inclusief de deeltijdstudenten zijn er voor het studiejaar 2023-2024 maar liefst 46 studenten ingeschreven. Nog nooit eerder is, in het 21 jarige bestaan, een dergelijke grote jaargang studenten met hun studie aan de Theologische Hogeschool STT Diakonos  begonnen. Dit mag toch als een hele hoopvolle boodschap dienen, naast alle ellendige berichten die momenteel het wereldbeeld lijken te bepalen.

Ongeveer 30% van de studenten kiest voor de theologie richting, zodat zij later predikant kunnen worden. De resterende 70% kiest voor de studierichting Christelijk onderwijs, om later dan als onderwijzer de kost te kunnen verdienen (meestal in de armere regio's waarvan zij afkomstig zijn, zodat zij daar het onderwijs op een hoger peil kunnen zetten)

Door het hoge aantal aanmeldingen is het slaapgebouw voor de vrouwelijke studenten is inmiddels overvol. Daarom is aan de studentes, die dit semester met hun praktijkstages zijn begonnen, gevraagd om een slaapplek op hun stageplek te regelen. Meestal zijn dit stageplekken bij regionale kerken/kerkjes en scholen.

Hieronder ziet u enkele foto's van de introductieweek van de nieuwe studenten op de campus van STT Diakonos.

Diakonos-Nieuwe-studenten-2-20230816
Diakonos-nieuwe-studenten-3-20230816
Diakonos-nieuwe-studenten-4-20230816