Dankbaar nieuws van Diakonos

Om direct maar te starten met het goede en dankbare nieuws: het afgelopen jaar zijn 6 afgestudeerden van de theologische hogeschool STT Diakonos geaccepteerd als aspirant ambtenaar. De vers afgestudeerden zijn geplaatst in diverse regio's van Indonesië. Eén van deze kandidaten is Pison Suryanto, een door Pikulan gesponsorde student.

Veel van de andere afgestudeerden zijn weer teruggegaan naar hun geboortegrond. Daar zullen zij de Heer dienen als onderwijzer of als dominee. Zo is bijvoorbeeld Musi Yaaman Gea weer terug naar zijn dorp op Nias, Noord-Sumatra en is Tri Wahyuningsih weer thuis in Toraja, Zuid Sulawesi. Beide werken als onderwijzer op lokale overheidsscholen.

Tri Wahyuningsih met Toraja-leerlingen

De tuin van Diakonos levert veel groente, fruit en andere voedingsmiddelen op. Voor eigen gebruik verbouwen zij onder andere kangkung, komkommers, rode pepers, papaya's, cassave en pinda's.

Oogst van pindas

De school is continu druk bezig om de overheidsregels voor het hoger onderwijs toe te passen en te volgen voor beide erkende studierichtingen.

Helpt u mee en bidt u mee dat er een definitieve eetzaal en keukengebouw mag komen ter vervanging van het kleine, tijdelijke onderkomen waar ze nu gebruik van maken. De jongens en meisjes moeten nu noodgedwongen apart van elkaar gaan eten omdat de huidige eetzaal te klein is om gezamenlijk te eten.

Diakonos Eetzaal met Keuken

Diakonos studenten voor kamers

 

Bidt u ook mee dat er voorzien mag worden in een reeds lang bestaande wens voor een multifunctioneel gebouw, dat gebruikt kan worden voor de wekelijkse kerkdiensten, de afstudeerceremonie en andere ontmoetingen op de campus.

Mede door uw giften (individueel en via kerken) en uw gebeden is de huisvesting van de studenten inmiddels prima op orde!

De leiding en de studenten zijn zeer dankbaar voor al onze steun en gebeden vanuit Nederland.

De christelijke minderheid in Indonesië, waarvan deze jongens en meisjes de toekomstige vertegenwoordigers zijn, heeft onze hulp nog steeds nodig.