Het slot van de belevenissen en indrukken Pikulanreis 2018

Vervolg reisverslag 2018

Dag 28 en 29, vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober

De tijd vliegt, zegt men wel eens, in ons geval vliegen wij met de tijd mee. Wat in houdt dat wij na ruim een uur vliegen vanaf Bali toch bijna op dezelfde tijd op de luchthaven Sukarno in Jakarta landen. Dit stukje wordt geschreven in de VIP-lounge van Garuda van genoemde luchthaven. Instaptijd voor de vlucht naar Amsterdam is 22.00 uur, het is nu 18.00 uur lokale tijd.

Naar mijn idee een goed moment en een geschikte plaats om de reisverslagserie van de Pikulanreis 2018 hier naar een einde te schrijven.
Over de dag van gisteren zou ik slechts met zekerheid iets kunnen melden over eigen activiteiten, van die van anderen slechts van horen zeggen. Over het eerste zou ik dan kunnen gewagen van een tocht in de auto met Sandra naar het gebied ten Noorden van Ubud waar prachtig gelegen terrasvormige rijstvelden, een bijzondere nog niet echt door toeristen ontdekte Hindoe-tempel te bewonderen waren met als afsluiting een lunch in een restaurantje op een plek, zo typisch Indonesisch, dat ik daar graag een nacht in de open lucht al of niet met geliefde zou willen doorbrengen. Voor de waarheid van belevenissen van anderen kan ik niet instaan, hoe subjectief boeiend die ook mogen zijn.

In Indonesië eindigt men een toespraak of een brief vaak met “ ik vraag u om vergeving als ik iets gezegd heb wat u niet aanstaat”. Met die slotzin is het hiermee einde verhaal en sluit ik dit boek. Morgen rond 7 uur hopen wij gezond en wel te landen en kunnen wij terugzien op, mede door de prettige leiding van reisleider Arie van Vliet een bijzondere en geslaagde reis.

Uw verslagschrijver Roel Wemmenhove