Project Tanjung Priok, Warakas

Kinderen van Tanjung PriokIn de straatarme havenbuurt van Jakarta, genaamd Tanjung Priok, heeft Pikulan al sinds het begin van haar bestaan een financieel adoptieprogramma voor arme gezinnen in de wijk Warakas.

Verschillende wijken

In 2016 ontstond sterke aandacht voor een hulpprogramma dat ook kinderen uit de andere wijken financieel helpt om naar een school te gaan. Om deze vorm van hulpverlening goed te kunnen organiseren is een nieuw bestuur samengesteld van mensen afkomstig uit meerdere buurten. Zij zijn betrokken bij de grote sociale problemen in die wijken door hun beroep als leraar, dominee, priester of sociaal werker.

Het bestuur selecteert de gezinnen die het schoolgeld niet volledig kunnen bekostigen. Daarna wordt door vrijwilligers een screening gedaan, om vast te stellen wat het gezin aan schoolgeld kan betalen. Het ontbrekende deel wordt maandelijks door Pikulan aan de scholen gegeven.

Een diploma

Op dit moment werkt het project samen met 4 scholen in verschillende wijken. We willen met dit project ongeveer 100 kinderen de kans geven om hun diploma te halen, zodat zij daarna geld kunnen verdienen om het gehele gezin te helpen.

Ontmoet de mensen...

Promotor van Tanjung Priok

Adoptieprogramma:

Kees de Wit

E: Tanjung.priok.016@gmail.com

Foto Kees