Schoolgeldproject, Sahitya, Cilincing (Noord Jakarta)

Sinds 2016 ondersteunt Pikulan een aantal scholen waar de ouders van kinderen niet in staat zijn om het gehele schoolgeld te betalen. Deze scholen bevinden zich grotendeels op midden Java, in de omgeving van de plaatsen Wonogiri, Klaten , Ambarawa en Semarang. Ook is er een school in Cilincing, een arme wijk in het noorden van de hoofdstad Jakarta.

Het ingestelde team, onder leiding van Ismi Purwati, heeft rechtstreeks samenwerking met de leiding van de scholen. Dit vergemakkelijkt de communicatie. Het verschil met de andere projecten van Pikulan is dat er geen adoptie ouders zijn verbonden met de kinderen. Het screeningsteam heeft weinig contact met de ouders, dat gebeurt door de schoolleiding. Het benodigde bedrag per kind is verschillend. Dit hangt af van het benodigde schoolgeld en de bijdrage die de ouders zelf kunnen leveren. De benodigde aanvulling wordt bepaald door de screeners.

Zolang wij de mooie opbrengsten behouden vanuit de kringloopwinkel Pikulan, kunnen wij deze schoolgeldprojecten blijven ondersteunen. Natuurlijk zijn ook andere losse giften hiervoor van harte welkom. Deze projecten bieden vele kinderen kans op (goed) onderwijs.

Sahitya project Cilincing (Noord Jakarta)

Dit project startte in 2017 en wordt op dezelfde wijze ingevuld als binnen Adiasa. Cilincing is een achterbuurt waar veel arme mensen wonen. De mensen veranderen vaak van plek, waardoor het voor het screening team vaak moeilijk is, hen te achterhalen. De meeste ouders zijn dagwerkkrachten waardoor zij een laag en onregelmatig inkomen hebben. Sahitya is Sanskriet en betekent solidariteit. In dit project worden op dit moment 82 leerlingen ondersteund.

 

Ontmoet de mensen …

Informatie schoolgeldprojecten via secretariaat Pikulan

Secretariaat Pikulan

Nico en Antje Smits

e-mail: secretariaat@pikulan.nl